Lag om penningsamlingar - vad innebär s.k. "småskalig insamling"?
22.9.2020 — Den 1 mars 2020 trädde den nya lagen om penninginsamlingar i kraft. Den nya lagen är väl-kommen inte minst genom införandet av så kallad ”småskalig insamling” som betydligt under-lättar penninginsamling för såväl allmännyttiga stiftelser, föreningar och andra registrerade samfund som för mindre, oregistrerade grupper. Där penninginsamlingar tidigare har förutsatt tillstånd från polismyndigheten är det numera under vissa förutsättningar tillräckligt att göra en anmälan om anordnande av penninginsamling. Därtill har alltså kretsen av sammanslut-ningar som tillåts ordna penninginsamlingar vidgats.
Väärinkäytökset yrityksissä
21.8.2020 — Väärinkäytösriskiä yrityksissä voidaan monilla rakenteellisissa toimilla vähentää, mutta sitä ei voida kokonaan poistaa. On tärkeää, että jo tapahtuneet väärinkäytökset havaitaan ajoissa. Toimiva whistleblowing-järjestelmä on tässä suhteessa usein avainasemassa.
Ylivelkaantuneen yrittäjän pelastusrenkaita
15.4.2020 — Koronaviruksen torjumisen sivuvaikutuksenaan tuoma taloudellisen elämän hiljeneminen koskettaa tällä hetkellä koko maailmaa. Yrityksille tilanne on hankala, kun viruksen torjuminen aiheuttaa väistämättä sivutuotteenaan suuren loven kassavirtaan lähes joka toimialalla. Näinä aikoina yrittäjien on löydettävä keinot ylivelkaantumisen estämiseen tai ainakin parhaaseen mahdolliseen selviytymiseen vaikeassa taloudellisessa tilanteessa.
Asianajajamme Merituuli Lukkari asiantuntijavieraana Eropod-podcastissa
2.4.2020 — Eropodi on kahden eronneen naisen, Ainan ja Iinan, tekemä podcastsarja, jossa keskustellaan avioeroprosessista ja sen jälkeisestä elämästä.
Yt-neuvottelut työvoiman vähentämiseksi
24.3.2020 — Yt-neuvottelut tarkoittavat useimmille työvoiman vähentämistä eli arkikielellä potkuja. Kyse on siis molemmille osapuolille vakavasta asiasta, jonka työnantaja voi hoitaa joko asiallisesti tai kulmikkaasti. Tärkeää on prosessin aikana selvittää neuvotteluiden taustat tyhjentävästi ja muodostaa aito vuoropuhelu osapuolten kesken.
Hovioikeuden ratkaisu asialegitimaatiosta kuolinpesien selvittämistä koskevassa riidassa
19.3.2020 — Itä-Suomen hovioikeus antoi 17.3.2020 ratkaisun asiassa, jossa oli kyse yksittäisen kuolinpesän osakkaan oikeudesta ajaa pesää koskevaa hakemusta omissa nimissään pesänselvitysprosessin ollessa vireillä.
Yrittäjän palkka ja konkurssi
28.2.2020 — Asetettaessa käräjäoikeuden päätöksellä velallinen konkurssiin, konkurssipesälle määrätään pesänhoitaja. Konkurssipesän pesänhoitajan tehtävät ovat laajat alkaen konkurssipesän omaisuuden haltuunotosta päättyen hyvässä tapauksessa jako-osuuksien maksamiseen konkurssivelallisen velkojille. Usein toki käy niin, että konkurssipesässä ei ole riittävästi varoja konkurssin jatkumiseen ns. II-vaiheeseen. Mikäli näin käy, niin konkurssi raukeaa varojen puutteen vuoksi. Tällöin velkojille ei tule lainkaan jako-osuuksia.
Turun hovioikeus antoi tuomion FNsteelin talousrikosasiassa
20.2.2020 — Turun hovioikeus antoi maanantaina 17.2.2020 tuomion koskien törkeää velallisen epärehellisyyttä. Kokonaisuudessaan asian käsittely esitutkintavaiheineen kesti noin kuusi vuotta. Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa asiaa käsiteltiin ensimmäisen kerran syksyllä 2017. Hovioikeus hylkäsi syytteet ja määräsi valtion korvaamaan vastaajille lähes 400 000 euroa heidän oikeudenkäyntikuluistaan.
Työnteko muuttuu – uusi työaikalaki vastaa haasteeseen
24.1.2020 — Työn tekeminen on nyky-yhteiskunnassa yhä useammassa tapauksessa asiantuntijuuteen, tiedon hallintaan ja työntekijän omaan tietotaitoon nojaavaa suorittamista. Siten työn sidonnaisuus tiettyyn työnantajan määräämään työpaikkaan on vähentynyt ja toisaalta työntekijään kohdistuva vaatimus olla tavoitettavissa on kasvanut. Työaika käsitteenä on kokenut murroksen, kun asiantuntijuuteen nojautuvaa työtä on mahdollista tehdä mihin vuorokaudenaikaan tahansa ja missä tahansa.
Ilona Piironen Reims & Co:lle osakkaaksi
16.1.2020 — Ilona Piironen siirtyi toimistollemme osakkaaksi tammikuussa 2020.
Suosituimmat kirjoitukset
Aviovarallisuusasetus
25.4.2019 — Kansainvälisten parien varallisuussuhteita koskevien Euroopan Unionin asetusten soveltaminen alkoi 29.1.2019
Edunvalvontavaltuutuksen laatiminen kannattaa
31.5.2019 — Edunvalvontavaltuutusta koskeva laki (648/2007) tuli voimaan marraskuussa 2007. Lain myötä kenellä tahansa on ollut mahdollisuus edunvalvontavaltuutuksella itse etukäteen järjestää asioidensa hoito sen varalta, että hän myöhemmin tulee kykenemättömäksi hoitamaan asioitaan esimerkiksi sairauden tai heikentyneen terveydentilan vuoksi.